Automobile Casting Anti-Veni Aditivi

Producerea cilindrului auto, a capului cilindrului, a orificiului de admisie și evacuare, a cavității jgheabului de apă și a secțiunii fierbinți a colțului interior al Departamentului de subțiere frecventă, care este defectele venelor, deoarece poziția burr în cavitate este dificil de curățat, defectele vor împiedica fluxul normal al apei de răcire, determină gravitatea motorului de a arde cilindrul; în canalul de evacuare va afecta caracteristicile vortexului căilor respiratorii, va afecta grav performanța motorului, astfel încât să rezolve defectele de vene pentru capul cilindrului și alte tipuri de turnare a autovehiculului Este vital.

În primul rând, cauzele defectelor de vene

La 573 ℃, nisipul de cuarț suferă o tranziție de cristal de la β-cuarț la α-cuarț. Stresul termic cauzat de dilatarea cu schimbare de fază duce la crăparea suprafeței miezului de nisip, iar fierul topit penetrează în fisură pentru a forma o venă. Condițiile de bază ale venelor sunt generate, una este stresul termic produs de expansiunea schimbării de fază este mai mare decât rezistența suprafeței miezului de nisip; al doilea este lichidul de fier topit și are o fluiditate suficientă. Defectele venei sunt un fel de tip de extindere a defectelor de turnare, exemplul de producție prezentat în Figura 1. În general, se crede că: ① cu cât conținutul inițial de SiO2 de nisip este mai mare, cu atât defectele de vene sunt mai grave. (2) Cu cât este mai mare concentrația nisipului inițial, cu atât defectele plăcii sunt mai severe. ③ cu cât temperatura de turnare este mai mare, cu atât defectele de vene sunt mai severe. Dar temperatura de turnare este determinată în funcție de structura de turnare, grosimea peretelui, nu poate fi schimbată arbitrar.

În cazul în care se poate reduce factorii de stres termic va reduce apariția Moire, în cazul în care poate îmbunătăți rezistența nucleului și duritatea factorilor de bază va reduce apariția de vene, în cazul în care factorii pot accelera solidificarea fier poate reduce, de asemenea, generarea de impulsuri. Practica a demonstrat că tendința nisipului de rășină de a produce defecte de vene, în ordine: nisip rășină cutie rece → nisip rășină PEPSET → nisip acoperit → nisip rășină furan → nisip rășină fenolică alcalină.

În al doilea rând, pentru a rezolva problema defectelor de vene

Măsurile luate împotriva defectelor de vene pot fi atribuite următoarelor:

(1) pentru a reduce expansiunea miezului de nisip expansiunea nisipului original este cauza principală a apariției venelor, astfel încât să se reducă extinderea nisipului original este de a rezolva problema defectelor de venei mai întâi să ia în considerare nisipul original la mare În cazul în care nisipul de cuarț după 900 ℃ deasupra temperaturii înalte de calcinare după răcirea fazei cristaline va fi ireversibil, astfel încât regenerarea inițială a nisipului sau prăjirea după utilizare va îmbunătăți în mod semnificativ defectele venelor; producția de piese din fontă nu au nevoie de nisipul original are un conținut prea mare de SiO2, ajungând la 92% Poate fi, deoarece cu cât conținutul de SiO2 este mai mare cu cât gradul de expansiune termică este mai mare, producția generală poate încerca utilizarea nisipului reciclat.

(2) pentru a regla distribuția originală a dimensiunii particulelor de nisip Dacă dimensiunea originală a particulelor de nisip este prea concentrată, expansiunea generală va fi o manifestare mai evidentă, utilizarea generală a nisipului cu trei sau patru sită, capul cilindrului masinii recomandat pentru marimea particulelor de 0.355 ~ 0.154mm (50/100 Head), încercați să evitați utilizarea dimensiunii particulelor de 0,224 ~ 0,106mm (70/140 mesh) și a nisipului mai fin.

(3) pentru a îmbunătăți miezul de nisip la temperatura camerei, rezistență la temperaturi ridicate în același nisip în aceleași condiții, rezistența miezului de nisip depinde de tipul de adeziv și compactarea miezului de nisip, deoarece cutia rece este nisip de înaltă presiune nisip, nisip spațiul de expansiune al nisipului la temperaturi ridicate este mic, astfel încât este ușor să se producă defecte de vene.

(4) utilizarea de nisip special ① cromit nisip, în principal, prin efectul rece pentru a preveni venele, nisip de cuarț poate fi amestecat cu un anumit procent. ② zirconia refractar coeficient de mare de expansiune este scăzut, dar prețul este mare, rareori utilizate. ③ nisip de prăjire este nisip frecat încălzit la 870 ℃ de mai sus, și izolare pentru o anumită perioadă de timp, astfel încât extinderea completă a nisipului de siliciu pentru a atinge schimbarea de fază, astfel încât nisip de prăjire, de asemenea, cunoscut sub numele de nisip schimbare de fază. După tratamentul cu schimbare de fază, nu numai rata de extindere a scăzut semnificativ, iar nisipul din apa cristalină, poluanții organici, carbonații și oxizii prin calcinare la temperaturi înalte a fost o mulțime de îndepărtare, astfel încât nisipul de năfuire și nisipul de tocat au fost comparate nu doar cu consumul de acid Valoarea scăzută, cantitatea de ardere și volumul scăzut al gazelor, mai puțin conținutul de nămol, este mai importantă rata scăzută de expansiune. Nu numai că poate reduce cantitatea de adeziv adăugată, mai eficientă pentru a preveni apariția cerealelor, crăpării la cald, nisipului lipicios și a altor defecte, pentru a îmbunătăți precizia turnării. ④ Forma sferică de nisip Baozhu este netedă, fără vene convexe. Mobilitatea și umplerea acestuia sunt bune, pot obține o formă bună și rezistență la mucegai, o bună alunecare, operații ușor de nisip, utilizarea de liant decât alte tipuri similare de nisip are o economie mai mare, expansiune termică scăzută și minereu cromat. la fel, astfel încât producția de piese de oțel de mare precizie dimensională, ruptura și defecte de suprafață, turnarea randament ridicat. Compactitatea nisipului Baozhu, rezistență ridicată, chiar dacă utilizarea regenerării repetate este de asemenea foarte rupte, poate reduce procesul de turnare a prafului în mediul de producție al poluării, o regenerare bună, reducerea emisiilor de deșeuri industriale, care să conducă la protecția mediului. Rezistența ridicată este principala componentă a aluminei, refractare ≥ 1790 ℃, pentru a răspunde la turnarea diferitelor metale și aliaje, ușor de recuperat, astfel încât să rezolve sutura cavității și defectele venei este o alegere bună.

(5) rolul acoperirilor speciale de vopsea răcită poate accelera solidificarea fierului topit, în general adecvat pentru turnarea automată, simplu și ușor; pentru piese groase ale efectului nu este evident.

(6) aditivi anti-vene În prezent, pe piață o gamă largă de aditivi anti-vegan, în funcție de ingrediente sunt în principal organice și anorganice, primul este un amestec de silicat și oxid de metal, punctul său de topire scăzut, la temperaturi ridicate cu nisip de silice pentru a forma un corp de sticlă pentru a umple fisura miez de nisip, pentru a preveni fier topit în fisuri, acest aditiv poate fi făcut într-un granulat rotund, puterea miez de nisip de mici, adăugând cantitatea de 1,0% la 5,0% ; al doilea este aditivii organici, Adăugând mai puțin 0,3% până la 1,5%, intensitatea impactului decât cantitatea anorganică evidentă și mare de gaz.