Automobile turnare procesul de cunoaştere şi sale turnare tehnologie Trend de dezvoltare

1. direcţia de dezvoltare a auto piese turnate

1.1 integrate de proiectare de automobile piese turnate

Cu auto energy economii şi reducerea costului de producție, cerințele continuă să crească, să utilizeze pe deplin de avantajele de turnare, original ştanţare, sudare, de forjare şi turnare formează mai multe părţi, prin rezonabile si structurale optimizare, pentru a atinge parte integrantă turnare Forming, în mod eficient poate reduce greutatea pieselor şi de a reduce inutile de prelucrare a procesului, pentru a atinge greutatea de părţi şi de înaltă performanţă.

Tendinţa de dezvoltare de automobile turnare integrarea este mai evident în dezvoltarea de turnare de aliaje neferoase. Pentru a face utilizarea deplină a procesului de turnare pentru a atinge caracteristicile structurii complexe a turnate, a fost un design integrat al plăcii de uşă,

Schelet scaun, tablou de bord scheletul, cadru frontal şi firewall, dimensiunea de care este semnificativ mai mare decât în prezent produse turnate, necesită producerea de 4 000 a cu 5 000 t sau chiar mai mare tonaj die Maşini pentru turnătorii.

1.2 greutatea auto piese turnate

Pentru a asigura rezistenţă şi siguranţă auto sub premisa de maşină cât mai mult posibil pentru a reduce calitatea preparatului, pentru a atinge greutatea, sporind astfel puterea masinii, reduce consumul de combustibil şi reducerea poluării de evacuare. Masina de reducere de 100 kg la 100 de grame, 100 km consum de combustibil poate fi redus prin 0,3 ~ 0,6 L, în cazul în care vehiculul greutate reducere de 10 %, eficienţa consumului de combustibil poate fi mărită de 6-8 %. Cu nevoi de protecţie a mediului şi conservarea energiei, greutate masina a devenit tendinţă de auto de dezvoltare din lume, greutatea turnate auto a devenit una dintre direcţia importante de dezvoltare din industria auto piese turnate.

1.2.1 lightweight design de automobile piese turnate

Pentru factorul de siguranţă globală de piese turnate, egală cu grosimea de proiectare este una din metodele principale de proiectare pentru automobile piese turnate. Totuşi, Principalul dezavantaj al egală cu grosimea de design este că structurale de performanţă nu poate fi complet exploatat şi greutatea de turnare este crescut. Folosind analiza CAE, topologie optimizare şi alte mijloace pentru a optimiza proiectarea pieselor, astfel încât părţi din valoarea de stres a diferitelor părţi aproape de diferite părţi din grosimea peretelui este inconsecventă, mici piese de grosimea materialului mai subţire sau nu a reduce materialul greutatea de. Ţinând cont de formarea de turnare se poate realiza constituirea structurii complexe turnate, se poate realiza o varietate de secţiune în formă neregulată. Proiectarea, utilizarea de CAE sau topologia de optimizare și alte mijloace de stres analiza pieselor. În funcţie de distribuţia forţei, determina forma de piese şi grosimea materialului locale specifice. Prin turnare de armare, săpat găuri şi îngroşarea, poate reduce considerabil greutatea pieselor.

1.2.2 lumina aliaj auto piese turnate

Utilizarea de aluminiu şi magneziu şi alte materiale de aliaj de lumină sunt măsurile principale greutate pierderea de curent producătorii de automobile. Densitatea de aluminiu este de doar 1/3 din oţel şi a conferi rezistență la coroziune excelent şi ductilitate. Densitatea de magneziu este mai mica, doar 2/3 din aluminiu, excelent în condiţiile de turnare sub presiune inalta. Aluminiu şi magneziu puterea specifică (puterea şi calitatea raportului) sunt destul de mari, pentru a reduce greutatea, pentru a îmbunătăţi eficienţa consumului de combustibil joacă un rol decisiv. Industria auto din SUA în ultimii doi ani pentru a îmbunătăţi competitivitatea, cu utilizarea sa substanţială de piese turnate din aluminiu şi magneziu şi integrat de turnare este strâns legat.

1.2.3 înaltă performanţă de automobile piese turnate

Îmbunătăţi performanţa de material, astfel încât greutatea pieselor unitate poate rezista la sarcini mai mari, este una dintre modalităţile de a reduce în mod eficient greutatea de piese turnate. Tipul de stent turnate reprezintă o proporţie semnificativă de piese turnate, şi dezvoltarea de piese turnate, de asemenea, a devenit una dintre se concentrează. Prin tratament termic și alte măsuri de a face modificări materiale microstructura, sporind astfel puterea de piese, rigiditate sau tenacitate, poate reduce în mod eficient greutatea pieselor.

Izotonic stinge din fonta ductila, nu numai puterea de oţel decât oțel obișnuit s-a îmbunătăţit, şi densitatea este mai mic decât oţelul, densitatea de 7,1 g / cm3, în timp ce densitatea turnate din oţel 7,8 g / cm3, pe scară largă este recomandat în ultimii ani, materialul utilizarea de izotermice stingerea din fonta ductila, în aceeaşi dimensiune de piese turnate în condiții de lumină, 10 % mai uşor decât oţelul. Dongfeng Motor Company într-un anumit tip de vehicule au fost folosite să se răcească fonta gratar din fonta ductila în loc de muncă verificare usoare din otel,

Şi pentru izotermice stingerea fonta cu piese de înaltă rezistenţă caracteristicile pieselor 14 suspensie în reproiectarea linie expert forum. Tabelul 1 este utilizarea de izotermice stingerea material fonta ductila după înlocuirea usoare efect, scăderea în greutate totală de aproape 40 %, efectul este semnificativă. Trebuie remarcat faptul că efect de lumină greutate în tabelul 1 este nu numai înlocuirea materialelor, dar, de asemenea, contribuţia design uşor. În general, înlocuirea de materiale pentru industria auto piese turnate este adesea însoţită de design uşor de părţi.

Din aliaj de aluminiu şi magneziu din aliaj turnate folosi, de asemenea, rezistenţă ridicată, înaltă materiale dure pentru a înlocui lumina originale aliaj greutate pierdere pe baza cererii de materiale de înaltă performanţă pentru alte pierdere în greutate, Statele Unite ale Americii General Motors Corporation pentru a înlocui performante AE44 aliaj originale din aliaj de aluminiu, utilizarea metodei turnare sub presiune, de producţie sub-cadru, din aluminiu aliaj la pierderea in greutate pe baza în continuare pierdere în greutate 6 kg.

2. direcţia de dezvoltare de tehnologie auto de turnare

2.1 tehnologia de producţie perete subţire structura complexa piese turnate

Odată cu dezvoltarea industriei de automobile şi cererea pentru economisirea de energie şi emisie reducerea, greutatea de piese auto este de a deveni mai usoare. Prin designul cu pereti subtiri, este o directie de dezvoltare importantă blocului motor. FAW turnare Co, Ltd. pentru cilindru de fonta FAW Volkswagen producţie, de exemplu, începutul prezentării 06A cilindru perete grosime 4,5 mm ± 1,5 mm, EA111 cilindru perete grosime 4 mm ± 1 mm, curent producţia de masă a EA888Evo2 cilindru perete grosime 3.5 mm ± 0,8 mm, generatie EA888Gen.3 cilindru structura este mai complexă, grosimea peretelui de doar 3mm ± 0,5 mm, este mai subtire gri fonta cilindru. În producţia de masă, există unele probleme cum ar fi rupt core, core derivă şi perete grosime fluctuante. Cu toate acestea, prin controlul calităţii miez de nisip şi nisip, dar nu pot satisface cerinţele de producţie EA888Gen.3 cilindru, trebuie să fie utilizat ca un întreg grup de core proces de turnare.

2.2 aluminiu-magneziu aliaj părţi structurale la scară largă, tehnologia de fabricare

Cu creşterea cererii pentru economisirea de energie, protecţia mediului şi reducerea costurilor, aliaj de aluminiu-magneziu turnare structurale la scară largă a devenit un trend important de dezvoltare şi tehnologia de fabricare a sa a devenit actuală dezvoltare de puncte fierbinţi. În prezent, tehnologia de producţie principal de aluminiu-magneziu aliaj scară largă părţi structurale este turnare sub presiune, turnare de extrudare şi joasă presiune turnare. Ca eficienţa producţiei de turnare sub presiune, calitatea produselor a devenit procesul principale de producție, dezvoltarea tehnologiei sale de fabricaţie este concentrată în principal în înaltă presiune turnare procesul este uşor pentru a se răsuci, uşor pentru a forma o destomate în interiorul turnare, poate încălzi tratament probleme.