Procesul de cunoaştere şi tendinţa de dezvoltare tehnologia de turnare de automobile

Aproximativ 15-20 % din piese auto sunt turnate produs de turnare diferite metode. Aceste piese turnate sunt componente cheie în principal a sistemului energetic si componente structurale importante. În prezent, Europa şi industria de automobile în Statele Unite de ţările dezvoltate, tehnologia de producţie auto turnare este avansată, calitatea produsului este producţie bună, de înaltă eficienţă, poluarea mediului. Turnare prime şi auxiliare materiale au fost formate serie şi standardizare, întregul proces de producţie a fost realizat de mecanizare, automatizare si inteligenta. Aceste ţări, în general, utilizarea tehnologiei digitale pentru a îmbunătăţi nivelul de turnare procesul de proiectare, turnare resturi rata de aproximativ 2-5 %, şi a stabilit o multinaţională servicii sistem şi reţea tehnologie de sprijin. În schimb, deşi China auto piese turnate de ieşire mai mare, dar cele mai multe dintre ele sunt continutul tehnic scăzută şi cu valoare adăugată scăzută, structura este relativ simplu de turnare negru şi decalajul dintre nivelul străine. Acest articol discută în principal direcţia de dezvoltare a turnare automobile si tehnologie auto de dezvoltare cererea de automobile energiei şi protecţia mediului.

1. direcţia de dezvoltare a auto piese turnate

1.1 integrate de proiectare de automobile piese turnate

Cu auto energy economii şi reducerea costului de producție, cerințele continuă să crească, să utilizeze pe deplin de avantajele de turnare, original ştanţare, sudare, de forjare şi turnare formează mai multe părţi, printr-un design rezonabile şi optimizare structurale, pentru a atinge parte integrantă turnare Forming, în mod eficient poate reduce greutatea pieselor şi de a reduce inutile de prelucrare a procesului, pentru a atinge greutatea de părţi şi de înaltă performanţă.

Tendinţa de dezvoltare de automobile turnare integrarea este mai evident în dezvoltarea de turnare de aliaje neferoase. Pentru a face utilizarea deplină a procesului de turnare pentru a atinge caracteristicile producției de piese turnate structurale complexe, au fost integrate de proiectare de panouri de usi, scaun scheletul, tabloul de bord scheletul, cadru frontal şi firewall integrate de proiectare de turnare sub presiune, dimensiunea este semnificativ mai mare decât producţia curentă de turnătorie, nevoia de 4 000 ~ 5 000 t sau chiar mai mare tonaj maşină de turnare sub presiune pentru producţie.

1.2 greutatea auto piese turnate

Pentru a asigura rezistenţă şi siguranţă auto sub premisa de maşină cât mai mult posibil pentru a reduce calitatea preparatului, pentru a atinge uşor, sporind astfel puterea a vehiculului, reduce consumul de combustibil şi reducerea poluării de evacuare. Calitate a vehiculului este redus cu 100 kg şi consumul de combustibil pe 100 km poate fi redus prin 0,3-0,6 L. În cazul în care greutatea vehiculului este redus cu 10 %, eficienţa consumului de combustibil poate fi mărită de 6-8 %. Cu nevoi de protecţie a mediului şi conservarea energiei, greutate masina a devenit tendinţă de auto de dezvoltare din lume, greutatea turnate auto a devenit una dintre direcţia importante de dezvoltare din industria auto piese turnate.

2. direcţia de dezvoltare de tehnologie auto de turnare

Tehnologia de producere a subţire - pereţi turnate structură complexă

Odată cu dezvoltarea industriei de automobile şi cererea pentru economisirea de energie şi emisie reducerea, greutatea de piese auto este de a deveni mai usoare. Prin designul cu pereti subtiri, este o directie de dezvoltare importantă blocului motor. FAW Casting Co., Ltd. pentru cilindru de fonta FAW Volkswagen de producţie, de exemplu, începutul prezentării 06A cilindru perete grosime 4,5 mm ± 1,5 mm, EA111 cilindru perete grosime 4 mm ± 1 mm, curent producţia de masă EA888Evo2 cilindru perete grosime 3,5 mm ± 0,8 mm, generatie EA888Gen.3 cilindru structura este mai complexă, grosimea peretelui de doar 3mm ± 0,5 mm, este mai subtire gri fonta cilindru. În producţia de masă, există unele probleme cum ar fi rupt core, core derivă şi perete grosime fluctuante. Cu toate acestea, prin controlul calităţii miez de nisip şi nisip, dar nu pot satisface cerinţele de producţie EA888Gen.3 cilindru, trebuie să fie utilizat ca un întreg grup de core proces de turnare.

2.2 aluminiu-magneziu aliaj părţi structurale la scară largă, tehnologia de fabricare

Cu creşterea cererii pentru economisirea de energie, protecţia mediului şi reducerea costurilor, aliaj de aluminiu-magneziu turnare structurale la scară largă a devenit un trend important de dezvoltare şi tehnologia de fabricare a sa a devenit actuală dezvoltarea hotspot. În prezent, tehnologia de producţie principal de aluminiu-magneziu aliaj scară largă părţi structurale este turnare sub presiune, turnare de extrudare şi joasă presiune turnare. Ca eficienţa producţiei de turnare sub presiune, calitatea produselor a devenit procesul de producţie principal, tehnologia de fabricare a sa dezvoltare axat pe procesul de turnare sub presiune este uşor de a se prăbuşi, uşor de turnare pentru a forma Pori, poate nu tratament termic probleme.

2.3 turnare tehnologia de turnare de precizie

Frecvent menţionate ca precis de turnare de turnare auto în principal se referă la eliminarea mucegai şi tehnologia de turnare de investiţii. Odată cu dezvoltarea tehnologiei de formare auto turnare, turnare de precizie formând este un fel de metoda de formare de turnare. Turnare produs de acest tip de metoda de formare pot fi utilizate direct, fără a tăia sau tăiere. Cu îmbunătăţirea precizie dimensiunea de turnare, turnare de precizie formând tehnologie a fost dezvoltat rapid în ultimii ani, şi s-au dezvoltat o serie de noi metode de turnare, cum ar fi precizia nisip de turnătorie, Lost turnare de spuma, controlate de turnare sub presiune şi turnare sub presiune. Cosworth metoda de turnare a fost dezvoltat de către Regatul Unit, folosind o combinaţie de zirconiu nisip core şi controlate de către o pompă electromagnetică. Acesta a fost utilizat cu succes pentru producţia de masă de cilindri de aliaj de aluminiu şi a apărut în mai multe variante de proces, cum ar fi pompa de joasă presiune turnare în loc de electromagnetice turnătorii şi alte procese. Utilizarea acestui tip de metoda de turnare poate produce grosimea peretelui de 3.5 ~ 4,0 mm aluminiu aliaj cilindru, este curent nisip de turnătorie de precizie în numele procesului.

În procesul de turnare sub presiune, dezvoltat pe baza turnare în vid, turnare sub presiune oxigenat, procesului de semi-solide metal turnare reologice sau tixotropice, conceput pentru a elimina defecte de turnare, îmbunătățirea calității interne şi extinde sfera de aplicare a muri cererile de turnare. În procesul de turnare de extrudare, topire este umplut solidificat sub presiune şi are avantaje de buna, nici un metal stropire, mai putin pierderea de oxidare metal lichid, economisirea de energie, operarea şi defecte de turnare gaura. Aliaj de aluminiu de înaltă performanţă turnare dezvoltarea şi aplicarea de o gamă largă de aplicaţii.

Creşterea continuă producția de automobile necesită producţie de turnare la înaltă calitate, performanţă excelentă, lângă formă netă, mai multe specii, consum redus, direcţia low-cost. Ca un vehicul de aproximativ 15-20 % dintre părţi sunt turnate. Acest lucru necesită industriei de turnare pentru a continua să folosească o varietate de tehnologii noi, materiale noi pentru a îmbunătăţi nivelul general de turnare. Tehnologia de turnare de precizie de turnare pot satisface cerinţele de mai sus de auto piese turnate şi aplicaţiile sale va acoperi, de asemenea, procesul de turnare diferite de automobile piese turnate.

Pentru a respecta reglementările de mediu ce în ce mai exigente, masini se îndreaptă spre lumină greutate. Greutate vehicul redus cu 10 %, consumul de combustibil poate fi redus de 5,5 %, economia de combustibil poate fi crescut de 3-5 %, în timp ce reducerea emisiilor cu aproximativ 10 %. Cererea de aluminiu şi magneziu şi alte piese turnate aliaje neferoase, dezvoltarea mare structura complexa de piese turnate integrat şi aplicarea extinse de turnare de precizie tehnologia de turnare este de a realiza principala modalitate de a reduce greutatea Auto piese turnate. Şi, prin urmare, necesită utilizarea la scară largă a tehnologiei digitale pe baza materiale de turnare performante, echipamente de automatizare, cum ar fi o gamă largă de mijloace pentru a realiza dezvoltarea și producția de automobile piese turnate pentru a satisface nevoile de modern industria de automobile.