Îmbunătățiți rezistența la uzură și fiabilitatea mașinilor turnate

Îmbunătățiți rezistența la uzură și fiabilitatea mașinilor turnate

Pentru a prelucra în mod corespunzător materialul de turnare a sculelor la înaltă rezistență, la o înaltă rigiditate și la îmbunătățirea rezistenței la uzură a mașinii-unelte și la utilizarea fiabilității, dezvoltarea și aplicarea unor materiale noi în ultimii ani:

(1), fontă gravidă HT300 de înaltă rezistență. Masini de turnare Adăugarea de lichid de fier de la 1450 ℃ la 1470 ~ 1520 ℃, proporția de fier vechi în compoziția de încărcare (adăugând 40% ~ 50%), utilizarea de inoculante C-si, Ca-Ba și CaMnSi-Bi, etc Măsuri tehnice, în CE ≥ 3,5% în condițiile accesului la clasele HT350.

(2), fontă cenușie mare Si / C. În condiția echivalentului de carbon CF = 3,4% ~ 3,8%, adăugarea resturilor este crescută, raportul Si / C este mărit de la 0,4 ~ 0,5 până la 0,7 ~ 0,8, temperatura fierului topit este crescută la peste 1450 ℃; rezistența la întindere poate fi mărită cu 20 ~ 30mpa. Valoarea E0 a crescut, de asemenea, turnarea are o tendință mică de deformare. Cu toate acestea, pentru piese mai groase, cum ar fi mașinile-unelte, creșterea valorii Si / C mărește conținutul de ferită la secțiunea groasă, dar reduce rezistența. În acest moment ar trebui să se adauge Cr, Ca, Sb și Sn și alte elemente de aliere, îmbunătățirea mașinii la secțiunea transversală a conținutului de perlit, Masini de turnare reduce duritatea secțiunii transversale, crește precizia uneltelor și stabilitatea.

Testarea la domiciliu cu ajutorul îmbătrânirii vibrațiilor, reducerea și reducerea stresului rezidual în cadrul mașinilor turnate. Efectul său asupra stresului rezidual. Datorită creșterii modulului de elasticitate al materialului după vibrație, capacitatea anti - sarcină a turnării crește, capacitatea antistatică este mărită cu 30%, iar capacitatea anti - sarcină este mărită cu 100% ~ 300%.