Modul de funcţionare şi avantaje şi dezavantaje ale procesului de turnare auto

Modul de funcţionare şi avantaje şi dezavantaje ale procesului de turnare auto

Când tratamentul termic de turnare de Automobile, este foarte scăzut punctul de topire, este uşor să se ocupe de supraîncălzire, diferența de temperatură după încălzire este relativ mic, Casting pentru precizia dintre cerinţele de termometru de Automobile sunt foarte mari, dacă încălzire după izolare abaterea este relativ mare, atunci puteţi completa în sensul consolidării, putem vedea, pentru controlul de metal fierbinte mor turnare temperatura este cheia întregului proces, după mai multe teste a confirmat faptul că operarea manuală a temperatură şi timp este existenţa de contact, în cazul în care temperatura de imbatranire este relativ ridicat, apoi timpul de izolare va fi scurtă, şi în cazul în care temperatura de imbatranire este relativ scăzută, apoi timpul de izolare va fi o anumită extensie, cu primul mod de a face cazul pentru cantităţi mari cu producţia este un tip foarte discrete, controlul calității produsului final, şi utilizarea a doua cale poate face produsul trece rata este îmbunătăţită, dar, de asemenea, pentru a asigura calitatea procesului de produs.

Avantajele mor turnare includ turnare cu precizie dimensională excelentă. De obicei, acest lucru depinde de materialul de turnare, valoarea tipică este dimensiunea iniţială 2,5 cm atunci când eroarea este de 0,1 mm, si eroarea este crescut de 0,002 mm pentru fiecare suplimentare 1 cm. compact la alte procese de turnare, suprafaţa sa de distributie este buna, rotunjite raza de aproximativ 1-2 .5 microni. Matrite cu o grosime a peretelui de 0,75 mm pot fi făcute cu privire la cutia cu nisip sau permanente mor turnare. Se pot arunca direct structurii interne, cum ar fi seturi de mătase, elemente, rezistenta purtând suprafata de incalzire. Alte avantaje includ capacitatea de a reduce sau evita secundare prelucrare, viteza de producţie, turnare rezistența la tracțiune de până la 415 MPa, pot arunca mobilitatea mare de metal.

Cel mai mare dezavantaj al die turnare este costul ridicat. Echipament de turnare si mucegaiuri, componente legate de mucegai sunt foarte scumpe în raport cu alte metode de turnare. Atât la fabricarea automobilelor turnare sub presiune atunci când producţia de un număr mare de produse este mai economic. Alte neajunsuri includ: acest proces nu se aplică decât pentru mobilitate mai mare de metal, şi calitatea de turnare trebuie să fie între 30 g si 10 kg. În turnare de obicei mor, distributie finală dintr-un lot de piese turnate va avea întotdeauna porii. Şi, prin urmare, nu poate transporta orice tratament termic sau sudare, deoarece gazul în decalajul va fi sub acţiunea termică expansiune, rezultând în micro-defecte interne şi suprafaţa de separare.

Metoda de turnare mor are urmatoarele dezavantaje:

(1) turnat aliaje sunt limitate

Încă mai trebuie să studieze materialul, mucegai materiale şi metode de operare.

(2) echipamentul este scump

Echipament de producere de turnare sub presiune, cum ar fi maşini de turnare sub presiune, cuptoare, cuptor şi turnare sub presiune mucegai si alte costuri de topire sunt destul de scumpe.

(3) săraci airtightness de piese turnate

Ca se topesc prin umplere de mare viteză în mulaj turnare sub presiune, va produce fenomenul de turbulenţe, locale formarea de pori sau micşora găuri, care afectează rezistenţa de izolaţie. Există în prezent o metodă de impregnare care pot fi utilizate pentru a îmbunătăţi permeabilitate aer.