Motive si solutii de oxidare la faţa locului în Automobile piese turnate

Motive si solutii de oxidare la faţa locului în Automobile piese turnate

Automobile piese turnate şi aliajele lor sunt mult mai dificil de argint decât cupru, procesul este de asemenea mai complexe. Principalul motiv este că performanţa de piese turnate şi aliajele lor nu este la fel cu alte metale, aluminiu este un metal de două-sex şi acid şi alcaline sunt reactia, amplasament uşor necorespunzătoare, aceasta va cauza suprafaţa peste coroziune. Şi exprimate şi aliajele sale, fie în aer sau în soluție sunt uşor de a produce film de oxid, acest strat de film de oxid, dacă nu sunt eliminate, va afecta adeziunea de acoperire. Defecte de turnare comune caracteristici: oxidare zgura este cea mai mare parte distribuite pe suprafaţa superioară de turnare, în colţul de mucegai nu este ventilat. Fractura gri sau galben, cea mai mare parte de raze x sau în prelucrarea mecanică a constatat, pot fi în alcaline, spalare, decapare sau Anodizare găsite. Rezultatele experimentale Arată că adăugarea de aditivi adecvate în soluţie de NaOH poate produce efect bun de lustruit.

Experimentul exploratorie a constatat, de asemenea că suprafata Reflectivitatea suprafeței aluminiu pot ajunge la 90 % după DC presiune constantă electroliza cu soluţie de NaOH în anumite condiţii, dar încă mai există unii factori instabile din cauza experimentul, care are nevoie de studii complementare. Fezabilitatea folosind DC pulsat electrolitic lustruit metoda pentru a poloneză aluminiu în condiții de bază este explorat. Rezultatele arată că pulsul electroliza metoda de slefuire poate realiza efectul nivelare DC tensiune continua lustruire electrolitică, dar viteza de nivelare este lent.

Pachet turnarea parte a stratului de aluminiu a fost tăiată, pachetul exterior din aluminiu este de înaltă calitate din aluminiu, stratul interior al pachetului este diverse aluminiu, două materiale diferite, atât de oxidare a "vitiligo" ca pete.

Soluţie: Acest fenomen este adesea nu prea multă înţelegere a clienţii, producătorii ar trebui să facă mai mult pentru a explica munca, clar toată povestea, pentru a nu provoca neînţelegeri. Pe de altă parte, analiza industriei de aluminiu prezice că utilizarea de Automobile piese turnate va creşte cu 50 % în cinci ani, de la 250 lire / vehicul în 2000 la 380 / vehicule până în 2005. Un număr mare de producția și prelucrarea de piese turnate, nevoia de policristaline diamant (PCD) instrument. Cauza principală a cip PCD deteriora în timpul prelucrării. Pentru a păstra intactă PCD instrument de ultimă oră, este bine să distribuie sarcina de tăiere în mod egal la fiecare frezare de tăiat.

Turnare recoacere de automobile: piese turnate din aliaj de aluminiu încălzită la temperatura mare, în general, aproximativ 300 ℃ sau cam asa ceva, după o anumită perioadă de timp, cu cuptorul răcirea la temperatura camerei procesul denumit de recoacere. În timpul procesului de recoacere, soluţia solidă se descompune, iar a doua fază a particulei este inclusă, care poate elimina stresul interne de turnare, stabilizarea dimensiunea de turnare, reduce deformarea şi creşte plasticitatea de turnare.