Supapa de piese turnate analiza și îmbunătățirea comune defecte

1. destomate

Acest lucru este metal solidificare procesul poate nu evacuare gaze lăsat în metal în interiorul formarea de găuri mici, peretele interior este netedă, care conţin gaze, ultrasunete are o Reflectivitate mare, dar, de asemenea, deoarece este practic sferică sau elipsoidală, care este, punct, cum ar fi defecte, care afectează sale amplitudinea de reflecţie. Destomate în bloc sunt zdrobite într-o zonă defect prin forjare sau laminare şi este avantajos pentru fiind găsit de testare cu ultrasunete.

2. contracţie şi vrac

Turnare sau lingou solidificare, volum pentru a micsora, în partea finală a solidificare din cauza lipsei de metal lichid se poate forma un gol, cum ar fi defecte de răcire. Carii mari şi concentrat sunt numite contracţie, şi mici, împrăştiate spatii sunt numite slăbite. Acestea sunt situate, de obicei, în partea finală solidificat de lingou sau centru de turnare. Peretele interior este dur şi înconjurat de multe impurități și bine porii. Datorită Legea de dilatare termică şi contracţie contracţie este inevitabilă, dar în procesul de prelucrare metode diferite au diferite forma, mărimea şi locaţia, atunci când se extinde de la turnare sau lingou corpul devine defect. În cazul billet de forjare, lingou va deveni contracţie rezidual (contracţie contracţie rezidual, reziduale) în cazul în care nu este eliminat din forjare.

3. zgură

Zgură în procesul de topirea sau refractare pe cuptor este exfoliat în metal lichid şi este antrenat în turnare sau lingou corpului în timpul de turnare pentru a forma un defect de zgură. Zgura, de obicei nu este prezent într-un singur stat, adesea într-o stare densa sau dispersate la diferite adâncimi, care seamănă cu defecte volumetrice, dar tind să aibă un anumit grad.

4. amestecat cu

(Cum ar fi oxizi, sulfuri, etc.) în procesul de topirea - incluziuni nemetalice sau aditivi de anumite componente ale componentei metalice nu sunt complet topite si ramanem cu forma de incluziuni metalice cum ar fi densitatea mare, mare de topire punct componente - tungsten, molibden, etc.

5. segregarea

Segregarea în turnare sau lingou se referă în principal la separarea componentelor formate în procesul de topire sau topirea metalului din cauza repartiţia inegală a componentelor. Proprietatile mecanice ale zonelor segregate sunt diferite de cele din matricea întregului metalice. Diferenţa este dincolo de standard admisibile de aplicare devine un defect.

6. turnarea fisuri

Fisuri în turnare se datorează în principal faptului că contracţie de stres de metal de răcire și solidificare depăşeşte puterea finală a materialului. Acesta este legat de forma design şi proces de turnare de turnare şi fisurare a materialelor metalice. (Cum ar fi fierbinte fragilitate atunci când sulful conţinut este ridicat, fragilitate rece atunci când conţinutul de fosfor este ridicat, etc.). Lingou va produce fisuri intergranulare axiale în cantonament follow-up forjare, dacă nu de forjare, va rămâne în forjare să devină forjare fisuri interne.

7. rece separarea

Acesta este un defect unic delaminare de turnare, în principal legate de design procesul de turnare de turnare, care este cauzată de stropire, se rostogolea, turnarea, sau două direcţii diferite direcţii (sau mai multe componente)) de Metal fluxul şi din alte motive, deoarece suprafaţă de metal lichid format de film semi-solide pentru a rămâne în organism de turnare pentru a forma o zona diafragmei, cum ar fi de tip defecte.

N

Acest lucru este atunci când oţel de la Bene să lingou turnare lingou, deoarece întreruperea turnarea, pauză şi din alte motive, prima turnare de metal lichid suprafaţă în aer rapid răcit pentru a forma un film de oxid, la turnarea continuă din nou lichid de metal de rupere prin lingou în lingouri şi formarea unui strat (zona tip) defecte, este în ulterioare forjare de cantonament lingou de otel nu poate fi obligat să elimine.

9. anizotropia

Atunci când turnare sau lingou este răcite şi solidificate, rata de răcire de pe suprafaţa la centrul este diferit, rezultând în diferite structuri cristalografice, expozante anizotropia proprietatilor mecanice, şi care duce la anizotropie de acustic proprietăţi, suprafata are o viteză de sunet diferite şi sunet de atenuare. Prezenţa acestui anizotropia va afecta negativ marimea si localizarea defectului la evaluarea control ultrasonic de turnare.

măsurile de îmbunătăţire a

(1) echipament pe componenta fier lichid săraci capacitatea de a sprijini si stabilitatea mixer nisip de topire nu este bun. Compoziţia de fier topit este limitat de factori, cum ar fi Coca Cola, tip cuptor, volum de aer şi materie primă condiţie. Nisip de răşină este afectată de factori precum temperatura, răşină şi adăugarea de acid. Cum ar fi nisip de multe ori merge prin regenerarea şi răcire pat, astfel încât temperatura de nisip este mare, serios afectat puterea nisip, ducând la turnare nisip umflarea grave, defecte de contracţie contracţie de turnare, în creştere tind să.

(2) cavitatea în nisip şi procesul de impact de fier topit direct duce la trachoma şi nisip defecte de turnare.

(3) topit de fier în aparatul de topire va fi întotdeauna zgură generaţie, turnarea fier topit în zgură solide şi lichide împreună cu fier topit în cavitatea gropi de zgură forma.

(4) în procesul de producţie, conținutul de azot în fier topit creşte odată cu creşterea temperaturii și scade odată cu creşterea de carbon echivalent. Atunci când sunt împreună azot şi hidrogen, este uşor de a forma Pori, care este sursa principală.

(5) partea de jos a mucegai este mai puțin rigide, forma înainte de plasarea de inegale şi deformare, rezultând în nisip de tip suprafaţă inegală, când tipul de tip sus şi în jos între cel mai mare, care rezultă în sub-suprafaţă dimensiunea, forma slabă.

(6) 2.2m corpul la poalele nucleul nisip în drift procesul de turnare în jos, este la poalele principalul motiv pentru grosimea peretelui inegale. În caz de

În funcţie de cauzele supapa turnarea defecte, în principal din următoarele aspecte să ia măsuri de îmbunătăţire:

(1) creşterea corespunzătoare în fier lichid echivalent carbon, utilizarea de graphitization de expansiune pentru a spori capacitatea de auto-umplere a materialului.

(2) Chung caseta pentru a asigura soliditate de nisip, pentru a îmbunătăţi puterea de tip nisip, şi de a promova turnare la capacitate de umplere.

(3) înainte de tipul de cavitatea înainte de nisip risipite suflare curat, şi cu atenţie a verifica cavitatea.

(4) după turnarea site-ul sub turnarea corp supapa este nu turna, poarta Cupa şi priză găuri pentru a acoperi bine, pentru a preveni nisip împrăştiate în.

(5) înainte de turnarea lichid masiv pe suprafaţa de fier topit curat; pentru a îmbunătăţi temperatură inițială de turnare de fier topit pentru a reduce tendinţa de zgura de oxidare secundar de oxid de fier; supapa de turnare pe cât posibil după turnarea iniţială în aer liber, după utilizarea unui număr mare de zgură subţire; pentru 610mm (24 in) F corp supapă, pentru articulaţii tur alergător, combinată cu alţi parametri atunci când turnare, a importului şi exportului sunt situate în filtru, şi multi-chip poală filtru a ochiurilor de plasă este îmbunătăţit sub formă de monolit a îmbunătăţi efectul slagging săditor sistem.

(6) materii prime pe cât posibil utilizarea de oţel carbon, ordinare gri turnate din fier sau fonta ductila înapoi pentru a percepe; reducerea fierului în elemente de aliere, cum ar fi Cr, Mn şi alte tipuri de conţinut, pentru a reduce conținutul de fier de propriile lor de gaze; Şi în zilele ploioase sau umiditate a sezonului de mare, nucleul următoare este cel mai bun pentru a utiliza lanterna la suprafaţa de bază cavitatea, nisip la cuptor din nou pentru a reduce cantitatea de gaz nisip; utilizarea de înaltă temperatură turnarea supape mici, în scopul de a facilita evacuare lichid proprii şi de a reduce generarea de zgură.

(7) turnarea 1067mm (42 in) F corp supapa, nevoia de un mixer fix în acelaşi etaj pe acelaşi Chung, tipul şi podea trebuie să aibă orice resturi; nu este permis să pună în alte locuri pentru a reduce este interzis de a ridica nisip şi placa de bază de mucegai împreună pentru a preveni deformarea de podea.

(8) se toarna 2.2n, organismul de valve, în poalele nucleul de bază ale miezului pune cantitatea de răşină de nisip şi tip cât mai repede posibil. În caz de

După luarea măsurilor de îmbunătăţire mai sus, producția totală de 2413.78t valve, rata internă de deşeuri de 1.15 %, procentul deşeurilor externe de 1.73 %, rata cuprinzătoare resturi de 2.88 %. În comparaţie cu rată îmbunătăţită resturi, rata internă de deșeuri a scăzut cu 2,39 procente, rata deşeurilor extern a scăzut cu 2,85 procente, reducerea ratei la resturi cuprinzătoare cu 5,24 puncte procentuale, efectul este remarcabil.