Supapa turnate care sunt neajunsurile care sunt predispuse la

Supapa de turnare este unul dintre produsele lider în exprimate, cererea de pe piaţă este foarte mare. Dar din cauza producţiei de prețurile materiilor prime, astfel încât o substanţială creştere a costurilor de productie; eficienţa producţiei în raport cu alte piese turnate este mai mic si mai mare rata şi alţi factori, un impact grav pe ieşire supapă de turnare. O fabrică din 2005 producţia de peste 2.000 de tone de supapa de turnare, deşeuri integrate aproape 170t, resturi rata mai mare de 8 %. Noi prin plante valve defecte de turnare în analiza datelor, pentru a identifica principalele cauze de deşeuri, şi ei serie de îmbunătăţiri, şi a obţinut rezultate bune pentru a asigura supapa de turnare de producţie trece rata şi de a îmbunătăţi calitatea produselor.

Supapă turnare procesul de producţie cel mai probabil la deficienţe nouă, şi anume: destomate, zgură, incluziuni, contracţie şi pierde, segregarea, separarea rece, piele de cotitură, turnare fisuri, anizotropie, utilaje 580 va fi cu cea mai mare parte de prieteni în detaliu această nouă neajunsuri.

1, destomate: acesta este procesul de solidificare metal nu a reuşit să scape de gaz lăsat în metal în interiorul formarea de găuri mici, peretele interior este netedă, care conţin gaze, ultrasunete are o Reflectivitate mare, dar, de asemenea, deoarece este practic sferice sau elipsoid, care este, punct, cum ar fi defecte, care afectează amplitudinea reflecţia sa. Destomate din lingou este strivit într-o zonă defect de forjare sau laminare şi este avantajos pentru fiind găsit de testare cu ultrasunete.

2, zgură: topirea procesul de zgură sau cuptor cuptor refractare materiale exfoliere în metal lichid, în turnare a fost implicat în organism turnare sau lingou, formarea de zgura defecte. Zgura de obicei nu este prezent într-o singură, adesea într-o stare densa sau dispersate la adâncimi diferite.

3, amestecat: procesul de reacţie în topirea proces (cum ar fi oxizi, sulfuri, etc.) - incluziuni nemetalice, sau componente metalice de unele dintre ingrediente nu sunt complet topite şi stânga pentru a forma o incluziunilor metalice, cum ar fi densitatea ridicată, punct topire inalta compozitie - tungsten, molibden şi aşa mai departe.

4, contracţie şi vrac: turnare sau lingou solidificare, volum pentru a micsora, în partea finală a solidificare din cauza lipsei de metal lichid se poate forma un gol, cum ar fi defecte de răcire. Carii mari şi concentrat sunt numite contracţie, şi mici, împrăştiate spatii sunt numite slăbite. Acestea sunt situate, de obicei, în partea finală solidificat de lingou sau centru de turnare. Peretele interior este dur şi înconjurat de multe impurități și bine porii. Datorită Legea de dilatare termică şi contracţie contracţie este inevitabilă, dar cu tehnologia de procesare metodele de prelucrare diferite au diferite forme, dimensiuni si locatii, atunci când se extinde de la turnare sau lingou corpul devine defect. În cazul billet de forjare, lingou va deveni contracţie rezidual (contracţie contracţie rezidual, reziduale) în cazul în care nu este eliminat din forjare.

5, segregarea: turnare sau lingou segregarea în principal se referă la procesul de topire sau metal procesul de topire, deoarece distributia neuniforma a componentelor de segregare, segregarea există în regiunea proprietatile mecanice sunt diferite de intreaga matrice metalică mecanica de performanţă, diferenţa dincolo de gama standard admisibile devine un defect.

6, separarea rece: acesta este un unic de turnare într-un strat defecte, în principal cu distributie turnare procesul de proiectare, în turnare de metal lichid, datorate splash, valuri, turnarea întrerupte, sau din diferite direcţii de două (sau mai multe) fluxul metalice se confruntă şi alte motive, deoarece suprafaţa metalului lichid format de film semi-solide pentru a rămâne în organism de turnare pentru a forma o zona diafragmei, cum ar fi de tip defecte.

7, basculare: aceasta este din oţel de polonic în lingouri lingouri de turnare, deoarece turnarea întrerupere, pauză şi din alte motive, prima turnare de suprafaţă de metal lichid în aer racit rapid pentru a forma un film de oxid, continuă să se toarnă la turnarea nou (tip de lichid) defecte format de metal lichid de rupere în bloc, care nu pot fi distruse în ulterioare lingou piese forjare.

8, turnare fisuri: fisuri în turnare se datorează în principal de răcire de metal atunci când contracţie de stres depăşeşte puterea final de material cauzat de acesta, cu forma de turnare de design şi proces de turnare, dar, de asemenea, cu materialul de metal în unele i mpurities (de exemplu, atunci când conținutul de sulf este mare, este fierbinte fragilitate, fragilitate rece atunci când conţinutul de fosfor este ridicat, etc.). Lingou va produce fisuri intergranulare axiale în cantonament ulterioare de forjare, dacă nu de forjare, va rămâne în forjare să devină forjare fisuri interne.

9, anizotropie: turnare sau lingou solidificare, de pe suprafaţa la centrul de răcire rata de răcire este diferită, care vor forma o structură cristalină diferite, care prezintă proprietăţi mecanice de anizotropie, au condus la proprietăţile acustice anizotropia, care este, la centrul de la suprafata de o viteză de sunet diferite şi sunet de atenuare. Prezenţa acestui anizotropia va afecta negativ marimea si localizarea defectului la evaluarea control ultrasonic de turnare.